2017-2018 Mezuniyet Töreni

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 2017-2018 mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreniyle coşkuyla uğurladı.

Yalnızbağ Yerleşkesi amfi tiyatro alanında gerçekleştirilen toplu mezuniyet törenine, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni protokol üyelerinin yerini alması ardından, Üniversitemiz bünyesindeki fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin geçişiyle başladı. Mezun öğrencilerimizin geçişi sırasında, onlar kadar aileleri de heyecanlı anlar yaşarken fotoğraf makineleri ve cep telefonları da o anların ölümsüzleştirilmesi için yükseldi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, törende yaptığı konuşmada, Üniversitemizin adının “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi” olarak değiştiğini anımsatarak isim değişikliğinin oluşturacağı yeni sinerji ve güçle Üniversitemizin daha büyük başarılara imza atacağını söyledi. Üniversitemizin kuruluşundan günümüze öğrencisiyle, akademik ve idari personeliyle birlikte önemli işler başardığını belirten Prof. Dr. Çapoğlu, “Kuruluşunun 12. Yılında Üniversitemiz bundan sonraki uzun yoluna Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak devam edecek, yeni isimle aldığı güçle bu yolda daha büyük başarılara imza atacaktır. Geride kalan 12 yılda pek çok şey yapıldı, bunları anlatmıyorum,  görüyorsunuz, işte burada, sizlerle beraber mükemmel… Bunca emeğin emektarı olan herkese, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu yolda yürüyecek ve emek sağlayacaklara başarılar diliyorum” dedi. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Çapoğlu, “Büyük bir emek sonucu mezun oluyorsunuz. Yetişmenizde katkıları olan ailelerinize, hocalarınıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizden mezuniyetinizin, öncelikle devletimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını, sizlere ve ailelerinize sağlık ve esenlikler getirmesini diliyorum. Bundan sonraki hayatınızda çok büyük zorluklarla karşılaşabilirsiniz ama ne kadar çok güçlü olursanız ve alın teri akıtırsanız, bu zorlukları yenerek hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz aydın, Ufkunuz geniş olsun” diye konuştu.