218-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni

Üniversitemizin 2018-2019 Akademik Yılı Açılı, Türkiye Büyük Meclisi (TBMM) Başkanımız Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla coşkuyla gerçekleşti.

Yalnızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinden oluşan koronun verdiği Türk Halk Müziği konseriyle başladı. Törene katılan Binali Yıldırım da zaman zaman türkülere eşlik etti. Ardından Üniversitemizin tanıtım filmi izlendi.

Öğrenciler adına konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Üniversitemiz öğrencilerinden Elif Gaye Kılıç, “Hepimiz annemiz, babamız ve milletimizin umuduyuz. Bizlere bugünleri hediye edenlere minnettarız. Bizlere emeği geçen büyüklerimize söz veriyoruz, çalışacağız ve başaracağız” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent de, Üniversitemizin kuruluşundan günümüze tarihi gelişimi hakkında bilgi verdiği konuşmasında, 25 bine yakın öğrencisi ve 1500’e ulaşan akademik ve idari personeliyle yükseköğrenim hizmeti vermeye devam ettiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Levent, adını taşımaktan gurur duydukları Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine hizmet etme şerefini kendilerine tevdi eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve desteklerini daima yanlarına hissettiklerini belirttiği Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Ülkemizde karayolundan havayoluna, demiryolundan haberleşme teknolojilerine kadar birçok hizmetlerin altında Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’ın imzasının bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Levent, “Biz de bu projelerin sahibinin hemşehrisi olmanın haklı gurunu yaşıyor ve bir kez daha kendilerine minnet duygularımızı ve teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.  Araştırma odaklı üniversite olmanın hedeflerinin başında geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Levent, bu amacın tezahürü olarak üniversite sanayi işbirliği yanında uluslararası işbirliklerine büyük önem verdikleri belirtip, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası tanınırlık ve saygınlığını yükseltmeye kararlı olduklarını vurguladı. Öğrencilerden sosyal etkinliklere katılmalarını, Üniversiteyi sevip sahiplenerek değer vermelerini ve Üniversitenin sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmalarını ve okuyup araştırarak kendilerini sürekli geliştirmelerini isteyen Prof. Dr. Levent, konuşmasını; “2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına heyecanla başlarken, aldığımız sorumluluğun farkındayız. Üniversitemizi daha iyiye ve daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz. Üniversitemizin yeni akademik yılı açılış töreninde bizleri onurlandığınız için hepinize teşekkür ediyor, en derin saygı ve şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle tamamladı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’ın eğitime katkıları konulu video gösterimi izlendi. Video gösterimi ardından konuşmalarını yapmak kürsüye gelen TBMM Başkanımız Binali Yıldırım, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Üniversitemizin 2006’da resmen kurulduğunu anımsatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:”Bu senenin başında milletvekili arkadaşlarımızın verdiği kanun teklifiyle üniversitenin ismi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi şeklinde değiştirilmiştir. Dağları karlı Erzincan sizlerin olduğu gibi benim de memleketim. Taşını, toprağını, üzümünü, yaylasını seviyorum. İnsanlarını seviyorum çünkü onlar 24 ayar altındır. Memleketime değer katan herkesi, her kurumu her zaman takdir ettim, takdir etmeye devam edeceğim.”

Türkiye’nin her köşesine yaptıkları gibi, olanaklarını; hemşehrilerinin refah ve mutluluğu için de sefer ettiklerini ifade eden Yıldırım, adını taşıyan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin de hem kendileri hem de ailesi için iftihar kaynağı olduğunu söyledi. Üniversitemizin gençlerimizin ufkunu aydınlatmak için büyük çaba gösterdiğini anlatan Yıldırım, “24 bini aşan gencimizin öğrenim gördüğü üniversite bu gün 11 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu ve 10 araştırma uygulama merkeziyle gençlerimizin ufkunu aydınlatmak için ciddi gayret göstermektedir”  diye konuştu.

[Best_Wordpress_Gallery id=”24″ gal_title=”2018-2019 Akademik Açılış Töreni”]