2018-2019 Mezuniyet Töreni

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreniyle coşkuyla uğurladı.

Yalnızbağ Yerleşkesi amfi tiyatro alanında gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, çeşitli kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Üniversitemizin aynı zamanda 13.’sü düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı mezuniyet töreni, protokol üyelerinin yerini almasının ardından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenim gören ve mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerin geçişiyle başladı. Mezunların geçişi sırasında onlar kadar aileleri de heyecanlı anlar yaşarken, fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla bu özel anı kaydederek ölümsüzleştirdiler.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Binali Yıldırım’ın tebrik mesajı başta olmak üzere mezunlarımızı tebrik etmek üzere gönderilen mesajlar aktarıldı.

Konuşmaların ardından fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye gören öğrencilere protokol ve öğretim üyeleri tarafından başarı belgeleri ve plaketleri verildi. Törende ayrıca Ülkemize ve Üniversitemize katkılarından dolayı eğitim gönüllüsü ve İş adamı Hacı Ali Akın ve EKEV Başkanı Sadık Ağca’ya da hediye takdim edildi.

Mezunların başarı belgeleri ve plaketlerinin takdimi ardından mezuniyet andını hep bir ağızdan okuyan mezunlar, keplerini havaya atarak, mezuniyet sevinci ve mutluluğunu birlikte yaşadılar. Yaklaşık 4 bin öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı mezuniyet töreni canlı mini müzik konseri ile sona erdi.

[Best_Wordpress_Gallery id=”26″ gal_title=”2018-2019 Mezuniyet”]