7417 SAYILI AF KANUNU HAKKINDA DUYURU

 

Başvuru Başlangıç Tarihi 05 Temmuz 2022
Başvuru Bitiş Tarihi 07 Kasım 2022 tarihi mesai bitimine kadar
Askerlik Görevini Yapmakta Olanlar İçin Başvuru Tarihi Terhislerini takip eden 2 ay içinde (Belgelemek şartıyla)
Mücbir Sebeplerle Başvuramayanlar İçin Mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir ay içinde (Belgelemek şartıyla)
Sağlık Nedenleri İle Başvuramayanlar 05/12/2022 tarihi mesai bitimine kadar (heyet raporunu ibraz etmeleri şartıyla)

 

05 Temmuz 2022 Tarih ve 31887 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 7417 sayılı kanunun 35. Maddesi ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 83 üncü madde hükümlerine göre;

 

Af Başvurusu Yapabilecekler

Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar,

  1. Kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dâhil,
  2. Her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler (Af başvurusu yapamayacaklar hariç),
  3. Bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar,
  4. Bu maddenin yürürlüğe girdiği 5 Temmuz 2022 tarihinden önce ilişiği kesilen ya da ÖSYM tarafından yerleştirme hakkı kazanıp kayıt yaptırmayanlar 07 Kasım 2022 tarihine kadar ilişiklerinin kesildiği veya kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuranlar,
  5. 05 Temmuz 2022 tarihinde askerlik görevini yapmakta olanlar için terhislerini takip eden 2 ay içinde ilişiklerinin kesildiği ilgili birime başvuranlar,

 yararlanabilecektir.

 

Af Başvurusu Yapamayacaklar

  • Terör suçu ile kasten öldürme suçlarından (madde 81, 82 ve 83), işkence suçundan (madde 94 ve 95), eziyet suçundan (madde 96), cinsel saldırı (madde 102), çocukların cinsel istismarı (madde 103), uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan (madde 188) mahkûm olanlar ile sahte belge sebebiyle kaydı iptal edilenler,
  • Sahte veya gerçeğe aykırı evrak kullanarak kayıt yaptırdıkları gerekçeleriyle ilişikleri kesilenler,
  • 5/12/1951 tarihli ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 71 inci maddesinde yazılı suçlar,
  • Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler,
  • Mücbir sebepler dışında 07 Kasım 2022 tarihine kadar ilgili kanun hükmünden yararlanabilmek için müracaat etmeyenler,

yararlanamazlar.

 

Başvuru Kabul Sürecine İlişkin Bilgiler

  • Başvurular;  şahsen, posta veya kargo (e-mail ve fax hariç) yoluyla yapılabilecektir. Belirtilen tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Posta/ kargo ile yapılacak başvurularda gecikmeli başvurular veya eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve değerlendirilmeyecektir.
  • Başvurular ilgili Fakülte Dekanlıkları ile Enstitü, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine (Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik-Mimarlık, Spor Bilimleri (BESYO) Fakülteleri ile Ali Cavit ÇELEBİOĞLU Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Merkez Meslek Yüksekokulu hariç) yapılacaktır.
  • Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik-Mimarlık, Spor Bilimleri (BESYO) Fakülteleri ile Ali Cavit ÇELEBİOĞLU Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Merkez Meslek Yüksekokulu başvuruları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yapılacaktır.
  • Üniversitemizin kuruluşundan önce Atatürk Üniversitesi ve Fırat Üniversitesine bağlı Birimlere kayıtlı öğrencilerin başvuruları, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yapılacaktır.

 

Yatay Geçiş

  • Af kanunundan yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir. Üniversitemiz Senatosu tarafından belirlenecek yatay geçiş ve öğretim süreci esasları daha sonra web sayfamızda duyurulacaktır.

 

Birimlerin iletişim adresleri için tıklayınız.

 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

 

Ön Lisans ve Lisans Öğrencisiyken İlişiği Kesilenlerden İstenecek Belgeler

  1. Ön Lisans ve Lisans başvuru formu (indirmek için tıklayınız)
  2. Lise Diploması Fotokopisi (Dikey Geçiş Öğrencileri için Ön Lisans Diploması) (Aslı Eğitim-Öğretim’e başladığında teslim edilecektir.)
  3. Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.
  4. Adli Sicil Kaydı (e-Devlet üzerinden alınabilir)
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  6. ÖSYS Yerleştirme Belgesi (Ön Lisans ve Lisans programlarına yerleştiği halde daha önce kayıt yaptırmayan öğrenciler için)
  7. Askerlik görevini yapmakta olanların askerlik hizmeti sonrasında alacakları terhis belgesi (e-Devlet üzerinden alınabilir)
  8. KVKK Mevzuatı Uyarınca Öğrenci Açık Rıza Metni (indirmek için tıklayınız)

 

Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisiyken İlişiği Kesilenlerden İstenecek Belgeler

  1. Lisansüstü başvuru formu (indirmek için tıklayınız)
  2. Adli Sicil Kaydı (e-Devlet üzerinden alınabilir)
  3. Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.
  4. Diploma Fotokopisi (Lisans ve Doktora için Yüksek Lisans) (e-Devlet üzerinden alınabilir)
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  6. Askerlik görevini yapmakta olanların askerlik hizmeti sonrasında alacakları terhis belgesi (e-Devlet üzerinden alınabilir)
  7. KVKK Mevzuatı Uyarınca Öğrenci Açık Rıza Metni (indirmek için tıklayınız)

 

 7417 SAYILI KANUN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

YÜKSEKÖĞRETIM KURULU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN BELİRLENEN ESASLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

7417 SAYILI ÖĞRENCİ AFFI/ASKERLİK DURUMU İLE İLGİLİ MSB YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email