2020 DGS Ek Kontenjan Kayıt İşlemleri

Dikey Geçiş Sınav Ek Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri e-Devlet Sistemi üzerinden 21-25 Kasım 2020 tarihleri arasında, kayıt büroları vasıtasıyla da 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversitemize yerleşen öğrenciler e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak 21-25 Kasım 2020 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. (e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler tüm PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler.)

e-Kayıt işlemlerinin e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden nasıl yapılacağının anlatıldığı e-Devlet Kapısı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

e-Kayıt yaptıran öğrencilerin 27 Kasım 2020 tarihine kadar yerleştirildikleri akademik birimlere posta veya e-posta yolu ile duyuruda belirtilen kesin kayıt belgeleri ve e-devlet üzerinden kayıt olduklarını gösterir barkod çıktısını göndermeleri gerekmektedir. Duyuruya erişmek için tıklayınız.

Aşağıda belirtilen programlar özel koşullu olduğu için e-kayıt yapılamaz. 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında Kayıt kılavuzunda belirtilen ilgili kayıt bürosuna bizzat başvurulması gerekmektedir. Özel koşulu olan programlarda kayıt evrakları dışında talep edilen diğer belgeler ile ilgili ayrıntılı bilgi için yerleştirildikleri akademik birim internet sayfasının takip edilmesi gerekmektedir.

• e-Kayıt Yapılamayacak, sadece kayıt bürolarından kesin kayıt yaptırılabilecek özel koşullu programlar:
  • Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu / Havacılık Yönetimi

Kesin kayıt yerleri, harç miktarları ve kesin kayıt işlemleri hakkında detaylı bilginin yer aldığı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt Durumu Kontrolü, Öğrenci Numarasını Öğrenme ve KYK başvuruları

• e-Devlet üzerinden Kesin Kayıt yaptıran veya Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt işlemi üzerinden en çok 24 saat geçtikten sonra Kayıt Durumu Kontrolü ve Öğrenci Numarası Öğrenme sayfamızdan T.C. Kimlik No ve baba adı bilgilerini girerek güncel kayıt durumlarını görebilir ve öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Öğrenci Durumu alanında Aktif yazması kayıt işleminizin tamamlandığı anlamına gelmektedir.(Kayıt olunduğuna dair Üniversitemizce her hangi bir SMS mesajı gönderilmemektedir.) Ayrıca e-Devlet üzerinden (YÖKSİS sisteminde) alınacak belgelerde ders kaydı yapılıncaya kadar Pasif(Kayıt Yenilememiş) olarak görünecektir.
  • Üniversitemize bağlı yurt bulunmamaktadır ancak öğrencilerimiz kayıt işlemi üzerinden en çok 24 saat geçtikten sonra  http://www.kyk.gov.tr/ adresinden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlar için başvuru yapabilirler ve yine  aynı adresten sonuçları takip edebilirler.

2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 26/08/2020 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

Dikkat Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla lütfen duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

Son Günceleme: 10:00 / 20.11.2020