2021 YKS 2.Ek Kontenjan Kayıt İşlemleri

ÖSYM tarafından Üniversitemize YKS 2.Ek Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa yerleştirilmiş olan adaylar kesin kayıtlarını,  e-Devlet üzerinden Kesin Kayıt  hizmeti ile Üniversitemize gelmeden yapabilirler.

1) e-Devlet Üzerinden Kesin Kayıt (e-Kayıt)

• Üniversitemize yerleşen adaylar e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. (e-Devlet şifresi bulunmayan adaylar tüm PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler.)
  • e-Kayıt işlemlerinin e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden nasıl yapılacağının anlatıldığı e-Devlet Kapısı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
  • e-Kayıt yaptıran öğrencilerinden kayıt için herhangi bir belge talep edilmemektedir.

2) e-Devlet üzerinden aşağıda belirtilen sebeplerden biri veya diğer sebepler nedeniyle e-kayıt yapılamama durumunda kayıt olmak için Kayıt Bürolarımıza bizzat başvurabilirsiniz.

• e-Kayıt işleminde adayların yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığında lise mezunu olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Ancak askerlik durumu bilgisi veya lise mezuniyet bilgisi alınamayan adaylar e-Kayıt yapamayacaklardır. Bu durumda olan adaylar kesin kayıt işlemleri için 26 Ekim-1 Kasım 2021 (28 Ekim öğlenden sonra ve 29 Ekim günleri resmi tatildir.) tarihleri arasında Kesin Kayıt Kılavuzunda  belirtilen kayıt bürolarına başvurabilirler.
  •  Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olamayan Adayların Dikkatine!  Bu durumda olan adaylar geçici kayıt yaptırmak üzere; mezun olacakları ortaöğretim kurumundan bütünleme veya tek ders sınavına kaldıklarına dair bir belge ibraz ederek; kayıt için istenen diğer belgeler ile beraber 26 Ekim-1 Kasım 2021 (28 Ekim öğlenden sonra ve 29 Ekim günleri resmi tatildir.) tarihleri arasında  Kesin Kayıt Kılavuzunda  belirtilen kayıt bürolarına başvurabilirler.
  • Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda geçen özel koşullar nedenleriyle aşağıda belirtilen programlara e-Kayıt işlemi yapılamayan adaylar, kesin kayıt işlemleri için 26 Ekim-1 Kasım 2021 (28 Ekim öğlenden sonra ve 29 Ekim günleri resmi tatildir.) tarihleri arasında Kesin Kayıt Kılavuzuna belirtilen kayıt bürolarına başvurabilirler.

Özel koşulu olan programlarda kayıt evrakları dışında talep edilen diğer belgeler ile ilgili ayrıntılı bilgi için kayıt hakkı kazanılan programın bağlı olduğu akademik birimin İnternet sayfasının takip edilmesi gerekmektedir.

e-Kayıt Yapılamayacak, sadece kayıt bürolarından kesin kayıt yaptırılabilecek özel koşullu programlar:

Özel Koşul bulunan programlarda eksik belge olması durumunda kesin kayıt  işlemi yapılmayacaktır.

• Kayıt büroları vasıtasıyla kayıt işleminin nasıl yapılacağının anlatıldığı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt Durumu Kontrolü, Öğrenci Numarasını Öğrenme

• e-Devlet üzerinden Kesin Kayıt yaptıran veya Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt işlemi üzerinden en fazla 24 saat geçtikten sonra Kayıt Durumu Kontrolü ve Öğrenci Numarası Öğrenme sayfamızdan T.C. Kimlik No ve baba adı bilgilerini girerek güncel kayıt durumlarını görebilir ve öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Öğrenci Durumu alanında Aktif yazması kayıt işleminizin tamamlandığı anlamına gelmektedir.(Kayıt olunduğuna dair Üniversitemizce her hangi bir SMS mesajı gönderilmemektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden (YÖKSİS) alınacak belgelerde ders kaydı yapılıncaya kadar Pasif (Kayıt Yenilememiş) olarak görünecektir.)

KYK başvuruları

• Üniversitemize bağlı yurt bulunmamaktadır ancak öğrencilerimiz kayıt işlemi üzerinden en fazla 24 saat geçtikten sonra  http://www.kyk.gov.tr/ adresinden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlar için başvuru yapabilirler ve yine aynı adresten sonuçları takip edebilirler.

Aynı Anda Birden Fazla Yükseköğretim Programına Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine!

Muafiyet Talepleri

Kayıt olan öğrencilerimizin daha önceki öğrenimlerinden dolayı muafiyet ve intibak başvuruları, Üniversitemiz Muafiyet ve İntibak İşlemleri Uygulama Esasları çerçevesinde ilgili akademik birimler tarafından alınır. Öğrencilerimiz başvurularını, kesin kayıtta ya da ders kayıt işlemleri sırasında yapabilir.

Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla lütfen duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

Son Güncelleme: 10:00 / 06.10.2021