2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri

1-GENEL BİLGİLENDİRME

Başvuru Linki için tıklayınız

Başvuru ekranında ilk kaydı gerçekleştirdikten sonra sisteme giriş yaparak ÖSS/YKS veya DGS kontenjanlarından hangisine başvuracaksınız ilgili alanı seçmeniz gerekmektedir.

Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerden kesin kayıt hakkı kazananların başvuru yaptıkları programın hangi sınıfına intibakının yapılacağını ilgili akademik birim ile görüşmesi ve sonrasında kesin kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

2-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi erişmek için tıklayınız.

Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

3-İSTENEN BELGELER

Başvuru ve Kayıt için Gerekli Evrakları öğrenmek için tıklayınız.

ÖNEMLİ: İstenen Belgeler arasında bulunan KVKK Mevzuatı Uyarınca Öğrenci Açık Rıza Metni çıktısını almak için tıklayınız evrakının imzalanması ve taranmış belgenin başvuru ekranına yüklenmesi gerekmektedir.

Adaylar,  belgelerin asılları ile kesin kaydını gerçekleştirecektir. Eksik belge olması durumunda kesin kayıt işlemi yapılmayacaktır.

4-MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

Lisans ve Ön Lisans Programları Kontenjanları

NOT: Yerleştirme sonuçları Akademik Birimlerin web sayfalarından yayımlanacaktır.

5-İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ

Güz ve Bahar Dönemi Başvurularına İlişkin Usul ve Esaslar

DŞ-002-Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

DD-027-Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Yatay Geçiş Esasları

6-YILLARA GÖRE PUAN DAĞILIMLARI

Yıllara Göre En Küçük En Büyük Puanları öğrenmek için tıklayınız.

7-İLETİŞİM

Akademik Birimlere Ait İletişim Bilgilerine erişmek için tıklayınız.