2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlararası Yatay Geçiş İşlemleri

BİLGİLENDİRME

Başvuru linki için tıklayınız.

Başvuru ekranında ilk kaydı gerçekleştirdikten sonra sisteme giriş yaparak Yurt İçi veya Yurt Dışı kontenjanlarından hangisine başvuracaksınız ilgili alanı seçmeniz gerekmektedir.

Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru ve Değerlendirme Takvimine erişmek için tıklayınız.

KONTENJANLAR

Kurumlararası yatay geçiş kontenjan sayılarına erişmek için tıklayınız.

İSTENEN BELGELER

Yurt İçi Kontenjandan Öğrenci Alımında İstenen Belgeleri öğrenmek için tıklayınız.

Yurt Dışı Kontenjandan Öğrenci Alımında İstenen Belgeleri öğrenmek için tıklayınız.

ÖNEMLİ: İstenen Belgeler arasında bulunan “KVKK Mevzuatı Uyarınca Öğrenci Açık Rıza Metni ” evrakının imzalanması ve taranmış belgenin başvuru ekranına yüklenmesi gerekmektedir. Belgeyi indirmek için tıklayınız.

Adayların başvuru esnasında yükledikleri belgelerin asıllarını kesin kayıtta ibraz etmeleri gerekmektedir.

Akademik Birimlere Ait İletişim Bilgilerine erişmek için tıklayınız.

İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ

DŞ-002-Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

DD-027-Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Yatay Geçiş Esasları