2022-2023 Güz Yarıyılı Kurumiçi Yatay Geçiş, Çift Anadal ve Yandal Başvuru İşlemleri

1-GENEL BİLGİLENDİRME

Başvuru linki için tıklayınız.

Başvuru ekranında ilk kaydı gerçekleştirdikten sonra sisteme giriş yaparak Kurum İçi Yatay Geçiş, ÇAP veya YANDAL alımlarından hangisine başvuracaksınız ilgili alanı seçmeniz gerekmektedir.

Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

ÖNEMLİ: Başvuruların 1.Sınıfa yapılması gerekmektedir. Kesin kayıt yapıldıktan sonra ilgili sınıfa kaydınız yapılacaktır.

2-KONTENJANLAR

Kurumiçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Çift Anadal Programı Kontenjanları

Yandal Programı Kontenjanları

3-İSTENEN BELGELER

Kayıt için İstenilen Belgeler

ÖNEMLİ: İstenen Belgeler arasında bulunan KVKK Mevzuatı Uyarınca Öğrenci Açık Rıza Metni evrakının imzalanması ve taranmış belgenin başvuru ekranına yüklenmesi gerekmektedir. Belgeyi indirmek için tıklayınız.

4-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

ÖNEMLİ !!!

>>  Sadece ilgili kontenjan listesinde belirtilen bölüm ve programlara başvuru yapan öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır. Başvurulan programın YKS kılavuzunda belirtilen özel koşulu olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Kurumiçi Yatay Geçiş, Çift Anadal, Yandal Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

5-İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

Yatay Geçiş Esasları