2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ön Lisans Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri

1-GENEL BİLGİLENDİRME

Başvuru Linki için tıklayınız.

Başvuru ekranında ilk kaydı gerçekleştirdikten sonra sisteme giriş yaparak Yurt İçi veya Yurt Dışı kontenjanlarından hangisine başvuracaksınız ilgili alanı seçmeniz gerekmektedir.

Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerden kesin kayıt hakkı kazananların başvuru yaptıkları programın hangi sınıfına intibakının yapılacağını ilgili akademik birim ile görüşmesi ve sonrasında kesin kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

2-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru ve Değerlendirme Takvimine erişmek için tıklayınız.

Sonuçlar mesai bitimine kadar akademik birimlerin web sayfasından ilan edilecektir.

3-KONTENJANLAR

Üniversitemiz ön lisans programlarına ait yatay geçiş kontenjanları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı internet sitesinde ilan edilmiştir.

Kontenjan duyurusu için tıklayınız.

4-İSTENEN BELGELER

Yurt İçi Kontenjandan Öğrenci Alımında İstenen Belgeleri öğrenmek için tıklayınız.

Yurt Dışı Kontenjandan Öğrenci Alımında İstenen Belgeleri öğrenmek için tıklayınız.

Adaylar, kesin kayıt için istenilen belgelerin asılları ile  kayıt işlemini gerçekleştirecektir.

Eksik belge olması durumunda kesin kayıt işlemi yapılmayacağından kayıt tarihlerinden önce istenilen belgelerin hazır edilmesi gerekmektedir.

KVKK Mevzuatı Uyarınca Öğrenci Açık Rıza Metnini okumak için tıklayınız.

5-İLETİŞİM BİLGİLERİ

Akademik Birimlere Ait İletişim Bilgilerine erişmek için tıklayınız.

Online Başvuru işlemleri ile ilgili sorularınız için 0 850 811 33 22 iletişim numarası üzerinden 40391, 40392, 40393, dahili numaraları ile iletişime geçebilirsiniz.

6-İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ

DŞ-002-Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

DD-027-Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Yatay Geçiş Esasları