2024 Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı ile Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin (ÖZYES) Kayıt İşlemleri

ÖZYES KAYIT İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME

 

ÖSYM tarafından ÖZYES sonucuna göre Üniversitemize yerleştirilmiş olan öğrenci adaylarımız Kayıt Kılavuzunda bildirilen kayıt bürolarına gelerek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Kayıt kılavuzu için tıklayınız.

 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınının “Aynı anda İki Yükseköğretim Kurumunda Kayıt Yaptırmaya İlişkin” yazısı için tıklayınız

 

Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla  duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

 

1-YÜZ YÜZE KAYIT

 

ÖZYES sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri kayıt büroları vasıtasıyla da 15-21 Ekim 2024 tarihleri arasında yüz yüze yapılacaktır. Adayların aşağıda belirtilen belgelerle kılavuzda belirtilen kayıt bürolarına başvurmaları gerekmektedir

 

  • Yüz Yüze Kayıtta İstenen Belgeler:

1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin fotokopisi, (*)(**)
2. 6 adet (4,5 cm x 6 cm boyutunda) vesikalık fotoğraf,
3. ÖSYM Sonuç Belgesi çıktısı,
4. Farklı bir Yükseköğretim kurumunda daha önce kaydı olan adaylar için öğrenim ücretinin ödendiğini gösteren belge (Bankadan ya da ATM’den alınan dekont)
5. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Noter onayına gerek yoktur.)

 

2-ÖĞRENCİ NO ÖĞRENME, KAYIT DURUMU KONTROLÜ VE ÖĞRENCİ BELGESİ

 

Öğrenci Numarasını Öğrenme 

  • Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt işlemi üzerinden en fazla 24 saat geçtikten sonra Öğrenci Numarası Öğrenme sayfamızdan T.C. Kimlik No ve baba adı bilgilerini girerek öğrenci numaralarını öğrenebilirler. 

Kayıt Durumu Kontrolü

  • Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt işlemi üzerinden en fazla 24 saat geçtikten sonra Öğrenci Bilgi Sistemine e-Devlet şifreleri ile giriş yapabilirler.

Öğrenci Belgesi

  •  Öğrenci belgenizi e-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Bu belgelerde ders kaydı yapılıncaya kadar durumunuz Pasif (Kayıt Yenilememiş) olarak görünecektir.
3-KYK BAŞVURULARI

 

  • Üniversitemize bağlı yurt bulunmamaktadır ancak http://www.kyk.gov.tr/ adresinden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tarihlerde KYK yurtları için başvuru yapabilirler ve yine aynı adresten sonuçları takip edebilirler.

 

4-MUAFİYET İŞLEMLERİ

 

Kayıt olan öğrencilerimizin daha önceki öğrenimlerinden dolayı muafiyet ve intibak başvuruları, Üniversitemiz Muafiyet ve İntibak İşlemleri Uygulama Esasları çerçevesinde Muafiyet ve İntibak Başvuru Modülü üzerinden online olarak alınır. Muafiyet ve İntibak Başvuru İşlemleri duyurusu için tıklayınız.

Öğrenci bilgi sistemi üzerinden 2024 OZYES Muafiyet ve İntibak Başvuru adı ile tanımlı olan alandan başvurunuzu yapınız.

Kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra 22 Ekim 2024 tarihine kadar muafiyet başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

 

Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla lütfen duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

 

Son Güncelleme: 11:00 / 11.10.2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email