Ukrayna’dan Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci Başvuru İşlemleri

UKRAYNA’DAN YATAY GEÇİŞ VE ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU GENEL BİLGİLER

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrenciler, yatay geçiş ve özel öğrenci başvurularını aşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde gerçekleştirebilecektir.

Başvuru Değerlendirme Esasları için tıklayınız.

OBS Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru linki için tıklayınız.

KVKK Öğrenci Açık Rıza Metni evrakını indirmek için tıklayınız.

**ÖNEMLİ** İstenen Belgeler arasında bulunan “KVKK Mevzuatı Uyarınca Öğrenci Açık Rıza Metni ”  ve “Taahhüt Metni” evraklarının imzalanması ve taranmış belgenin başvuru ekranına yüklenmesi gerekmektedir.

Her ne sebeple olursa olsun ilan edilen tarihlerde ilgili programlara kayıt yaptırmayan adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

SORU ve CEVAPLAR için TIKLAYINIZ.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Akademik Birimlere Ait İletişim Bilgileri İçin Tıklayınız.

1- T.C. VATANDAŞI  VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ

Başvuru ekranında kullanıcı oluşturma işlemi yapıldıktan sonra sisteme giriş yapılarak,  Yatay Geçiş Başvurusu (Ukrayna) ilanı üzerinden  ilgili kılavuzda belirtilen hususlar çerçevesinde başvuru yapılması gerekmektedir.

Yatay geçiş başvuruları online, kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıt işlemleri şahsen gerçekleştirilecektir.

Ukrayna’dan Yatay Geçiş  Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuru Tarihi 11-15 Nisan 2022
Sonuçların İlanı* 20 Nisan 2022
Asil Liste Kayıt Tarihi 21-22 Nisan 2022
Yedek Liste İlanı* 22 Nisan 2022
Yedek Kesin Kayıt Tarihi 25 Nisan 2022

* Sonuçlar mesai bitiminde Akademik Birimlerin web sayfasından ilan edilecektir.

Yatay Geçiş Kontenjanları (Başarı Sıralaması Olan Programlar için Kontenjan)

Yatay Geçiş Kontenjanları (Başarı Sıralaması Olmayan Programlar için Kontenjan)

Yatay Geçiş Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Başvuruda Bulunurken Kullanılacak Taahhütname

Kesin Kayıt Yapılırken Kullanılacak Taahhütname

Yatay Geçiş ile Kayıtlanacak  Öğrenci Öğrenim/Katkı Payı Ücretleri

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair” Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında belirlenen “EBYU 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Öğrenim/Katkı Payı Ücretlerine” göre yatay geçiş yapan öğrencilerden katkı payı/öğrenim ücreti alınacaktır. Sonraki dönemlere ait katkı payları aynı karar kapsamında tahsil edilecektir.

Öğrenim/Katkı Payı Ücretleri için tıklayınız.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında eğitim almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının eşdeğer diploma programına yatay geçiş işlemleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilgili yılın ÖSYS/YKS Kılavuzunda duyurulan şartlar;

2021- 2022 Eğitim-Öğretim Yılı Duyurusu
2020- 2021 Eğitim-Öğretim Yılı Duyurusu
2019- 2020 Eğitim-Öğretim Yılı Duyurusu
2018- 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Duyurusu
2017- 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Duyurusu
2016- 2017 Eğitim-Öğretim Yılı Duyurusu
2015- 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Duyurusu

2-  T.C. VATANDAŞI  VE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ÖZEL ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ

Başvuru ekranında kullanıcı oluşturma işlemi yapıldıktan sonra sisteme giriş yapılarak,  Özel Öğrenci Başvurusu (Ukrayna) ilanı üzerinden  ilgili kılavuzda belirtilen hususlar çerçevesinde başvuru yapılması gerekmektedir.

Özel öğrenci başvuru işlemleri online, kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayit ve alınacak derslerin belirlenme işlemleri şahsen gerçekleştirilecektir.

Ukrayna’dan Özel Öğrenci Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuru Tarihi 11-15 Nisan 2022
Sonuçların İlanı* 29 Nisan 2022 Mesai Bitiminden Sonra
 Kayıt Tarihi 05-06 Mayıs 2022

Yatay Geçiş Hakkı Kazanamayan Öğrenciler İçin Özel Öğrencilik Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuru Tarihi 26-29 Nisan 2022

Özel Öğrenci Kontenjanları (Başarı Sıralaması Olan Programlar için Kontenjan)

Özel Öğrenci Kontenjanları (Başarı Sıralaması Olmayan Programlar için Kontenjan)

Özel Öğrenci Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Başvuruda Bulunurken Kullanılacak Taahhütname

Kesin Kayıt Yapılırken Kullanılacak Taahhütname

Özel Öğrenci Statüsünde Kayıtlanacak Öğrenciler için Öğrenim/Katkı Payı Ücretleri

Özel Öğrenci statüsünde kayıtlanacak öğrencilerden, “2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair” Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında belirlenen “EBYU 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Öğrenim/Katkı Payı Ücretlerinin” % 50’si kadar tahsil edilecek ve ilgili öğrenciler için sonraki dönemlere ait katkı paylarının aynı karar kapsamında değerlendirilecektir.

Öğrenim/Katkı Payı Ücretleri için tıklayınız.

İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ

Ukrayna-Rusya Savaşı Nedeniyle Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Durumlarına İlişkin Başvuru Değerlendirme Esasları

DŞ-002-Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

DD-027-Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Yatay Geçiş Esasları