2024 DGS Kayıt İşlemleri

DGS KAYIT İŞLEMLERİ BİLGİLENDİRME

 

Dikey Geçiş Sınav sonuçlarına göre ÖSYM tarafından Üniversitemize yerleştirilmiş olan adaylar kesin kayıtlarını, e-Devlet üzerinden Kesin Kayıt  hizmeti ile Üniversitemize gelmeden yapabilirler. e-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan (özel koşul gerektiren programa yerleşen öğrenciler, yüz yüze kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, v.s.) öğrenci adaylarımız aşağıda bildirilen kayıt bürolarına gelerek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

 

 

Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla  duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

 

1-E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT

 

  • Üniversitemize yerleşen adaylar e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. (e-Devlet şifresi bulunmayan adaylar tüm PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler. Kimler e-Devlet şifresi alabilir? Öğrenmek için tıklayınız!)
  • e-Kayıt işlemlerinin e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden nasıl yapılacağının anlatıldığı e-Devlet Kapısı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
  • Akademik Takvim için tıklayınız.
  • e-Kayıt yaptıran öğrencilerinden kayıt için herhangi bir belge talep edilmemektedir.

 

2-YÜZ YÜZE KAYIT

 

e-Devlet üzerinden aşağıda belirtilen sebeplerden biri veya diğer sebepler nedeniyle e-kayıt yapılamama durumunda kesin kayıt işlemleri için Kayıt Bürolarımıza başvuru yapmanız gerekmektedir.

  • e-Devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayamayan adayların kesin kayıt işlemleri 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında Kesin Kayıt Kılavuzunda belirtilen kayıt bürolarına başvurabilirler.
  • Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda geçen özel koşullar nedenleriyle aşağıda belirtilen programlara e-Kayıt işlemi yapılamayan adaylar, kesin kayıt işlemleri için 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında Kesin Kayıt Kılavuzunda belirtilen kayıt bürolarına başvurabilirler.

 

Özel koşulu olan programlarda kayıt evrakları dışında talep edilen diğer belgeler ile ilgili ayrıntılı bilgi için kayıt hakkı kazanılan programın bağlı olduğu akademik birimin İnternet sayfasının takip edilmesi gerekmektedir.

 

3- YÜZ YÜZE KAYIT YAPTIRILMASI GEREKEN ÖZEL KOŞULLU PROGRAMLAR

 

Aşağıda yer alan programlar özel koşul içerdiklerinden; bu programlara yerleşen öğrencilerimiz  sadece kayıt büroları aracılığıyla  kesin kayıt yaptırabileceklerdir.

Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu/ Havacılık Yönetimi

Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu/ Uçak Bakım ve Onarım

 

  Özel Koşul bulunan programlarda eksik belge olması durumunda kesin kayıt  işlemi yapılmayacaktır. 

  • Kayıt büroları vasıtasıyla kayıt işleminin nasıl yapılacağının anlatıldığı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

 

 

4-ÖĞRENCİ NO ÖĞRENME, KAYIT DURUMU KONTROLÜ VE ÖĞRENCİ BELGESİ

 

 Öğrenci Numarasını Öğrenme 

  • e-Devlet üzerinden Kesin Kayıt yaptıran veya Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt işlemi üzerinden en fazla 24 saat geçtikten sonra Öğrenci Numarası Öğrenme sayfamızdan T.C. Kimlik No ve baba adı bilgilerini girerek öğrenci numaralarını öğrenebilirler. 

 Kayıt Durumu Kontrolü

  • e-Devlet üzerinden Kesin Kayıt yaptıran veya Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt yaptıran öğrenciler kayıt işlemi üzerinden en fazla 24 saat geçtikten sonra Öğrenci Bilgi Sistemine e-Devlet şifreleri ile giriş yapabilirler.
  • Kayıt olunduğuna dair Üniversitemizce her hangi bir SMS mesajı gönderilmemektedir.

 Öğrenci Belgesi

  •  Öğrenci belgenizi e-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Bu belgelerde ders kaydı yapılıncaya kadar durumunuz Pasif (Kayıt Yenilememiş) olarak görünecektir.
5-KYK BAŞVURULARI

 

  • Üniversitemize bağlı yurt bulunmamaktadır ancak http://www.kyk.gov.tr/ adresinden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tarihlerde KYK yurtları için başvuru yapabilirler ve yine aynı adresten sonuçları takip edebilirler.

 

6-MUAFİYET İŞLEMLERİ

 

Kayıt olan öğrencilerimizin daha önceki öğrenimlerinden dolayı muafiyet ve intibak başvuruları, Üniversitemiz Muafiyet ve İntibak İşlemleri Uygulama Esasları çerçevesinde Muafiyet ve İntibak Başvuru Modülü üzerinden online olarak alınır. Muafiyet ve İntibak Başvuru İşlemleri duyurusu için tıklayınız..

 

7-DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarında belirtilen kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2024 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi başlangıcına kadar geçici kayıt yaptırabilmelerine, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtlarının silinmesine Yükseköğretim Genel Kurulunun 22 Ağustos 2024 tarihli toplantısında karar verilmiştir.

 

Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla lütfen duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

Son Güncelleme: 10:00 / 27.09.2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email