2019 Yabancı Uyruklu Öğrenci Ek Yerleştirme

2019 ÖN LİSANS-LİSANS YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME

2019-2020 eğitim-öğretim yılı yabancı uyruklu öğrenci alımı, yerleştirme ve kesin kayıt işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlara 22 Temmuz-04 Ağustos 2019 tarihleri arasında online başvuru yapıp herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar arasından ek yerleştirme işlemi yapılacaktır. Yeni aday başvurusu alınmayacaktır.

EK YERLEŞTİRME TAKVİMİ

03–06 Eylül 2019 tarihleri arasında online olarak yeniden program tercihleri alınacaktır.

Ek yerleştirme için adaylar program tercihlerinde isterlerse değişiklik yapabilirler. Ancak mevcut tercihlerinin olduğu şekliyle tekrar değerlendirilmesini isteyen adaylar sisteme giriş yaparak tercihlerinde değişiklik yapmadan bir kere “Başvuru Bilgilerimi Güncelle” işlemi yapması gerekmektedir. Bu işlemi yapmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Boş Kontenjanları öğrenmek için tıklayınız.

Tercihlerin nasıl yapacağınızı öğrenmek için tıklayınız.

Kişisel Yerleştirme Tercih ve Sonuç Sayfasına Ulaşmak için Tıklayınız (Sayfaya erişim için kullanıcı adınız, e-posta adresiniz veya yabancı uyruklu öğrenci numaranız; şifreniz, başvuru esnasında oluşturulan ve size bildirilen şifredir.)

11 Eylül 2019 tarihinde başvuru sisteminden ve bu sayfamızdan sonuçlar ilan edilecektir.

Sonuçları nasıl öğreneceğinizi görmek için tıklayınız.

Yerleştirilmeye Hak Kazanan Adayların Listesine Ulaşmak için Tıklayınız. (11 Eylül 2019 Saat 14.30 da link aktif olacaktır.)

16 – 20 Eylül 2019 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı / Rektörlük Ek Binasında kesin kayıt işlemleri gerçekleşecektir.

Kesin kayıt kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

Üniversitemizce Yerleştirilen Adaylar İçin Kabul Mektubu Üst Yazısı (Bu yazı ile birlikte sisteme kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak alacağınız elektronik kabul mektubu çıktısı kabul mektubu niteliğindedir.)

Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak yerleştirilen adayların kaydı yapılmayacaktır, bu durumdaki öğrenciler daha sonra herhangi bir hak iddia edemezler.

Kayıt işlemleri şahsen yapılacaktır. Noter veya Dış temsilciliklerden alınan vekâletname belgeleri ile kayıt yaptırılamayacaktır.

Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar, herhangi bir hak iddia edemezler.

Ek Yerleştirme ile kayıtlanan Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkçe Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı tarihleri daha sonra ilan edilecektir.

* İlanda ve kayıt kılavuzunda güncellemeler olabilmektedir. Bu nedenle belirli aralıklarla kontrol ediniz.

İlan Son Güncellenme Tarihi: 11/09/2019 / 14:20