Muafiyet ve İntibak Online Başvuru İşlemleri (2024-2025 Güz)

1-GENEL BİLGİLENDİRME

Muafiyet ve İntibak Başvuruları öğrenci bilgi sistemi üzerinden alınacaktır. Üniversitemize kayıt olduktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

Öğrenci Bilgi Sistemine girmek için tıklayınız.

Muafiyet ve İntibak Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

Duyuruda ve Kılavuzlarda güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla lütfen duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

2-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Muafiyet başvurusu, yıl/yarıyılın ilk iki haftası içinde öğrenci bilgi sistemindeki İntibak Başvuru İşlemleri modülü üzerinden yapılır.

Akademik Takvim için tıklayınız.

Not: Muafiyet ve İntibak Başvuru Modülü üzerinden ilk defa online başvuru alınacağından 2024-2025 eğitim-öğretim yılı  güz yarıyılı için modül 08.08.2024 tarihi itibari ile başvurulara açılmıştır.

3-İSTENEN BELGELER

1- Onaylı Not Döküm Belgesi (Transkript) (ıslak imzalı, e-imzalı veya e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

2- Onaylı Ders İçeriği (İlgili yükseköğretim kurumunun web sayfasında yayımlanmış olan ders içeriklerine göre de değerlendirme yapılabilir bu durumda ders içeriklerinde onay şartı aranmaz.)

ÖNEMLİ: Online başvuruda Transkript ve Ders içeriği yüklemek zorunludur. Ayrıca ders içeriği ile birlikte açıklama alanına ders bilgi paketi (Bologna) web sayfasının adresini girmek  de zorunludur.

Ancak önceki Üniversiteniz size onaylı ders içeriği çıktısı vermek yerine ders bilgi paketi (Bologna) sayfasına yönlendirilmiş ise belge olarak transkripti tekrar yükleyiniz, açıklama alanına ders bilgi paketi (Bologna) sayfasının adresini giriniz.

Dosya Boyutu:

Her belge için yüklenebilecek en fazla dosya boyutu 10 MB dır. Yükleyeceğiniz belgenin 10 MB boyutunu aşması durumunda; harici uygulamalar ile boyutun öğrenciler tarafından küçültülmesi gerekecektir.

4-İLGİLİ MEVZUAT HÜKÜMLERİ

DD-019 Muafiyet ve İntibak İşlemleri Uygulama Esasları

DD-018-Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Not Dönüşümü Uygulama Esasları

Not: Enstitü ve Tıp Fakültesi öğrencileri tabi oldukları, kendi mevzuatlarına göre değerlendirmeye alınacaktır. Birimleri ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

5-İLETİŞİM

Akademik Birimlere Ait İletişim Bilgilerine erişmek için tıklayınız.

Son Güncelleme: 11:30 / 02.09.2024